مادربرد در کامپیوتر، فناوری دانشی است که به ایجاد ابزار ها و اقدامات پردازش اختصاص می یابد. تکنولوژی یا فناوری به عنوان محصولات و فرآیند های استفاده شده جهت ساده سازی زندگی روزمره توصیف می شود.
به طور خلاصه اصطلاح فناوری گسترده است و عمدتا برای انجام کارهای مختلف در زندگی روزمره استفاده می کنیم.
کاربرد مادربرد کامپیوتر
مادربرد در کامپیوتر، یک مدار الکترونیکی و پایه و اساس کامپیوتر است. مادربرد در کامپیوتر موجب برقراری ارتباط میان سی پی یو، رم، هارد دیسک و سایر مولفه های سخت افزاری می باشد. مادربرد ها در انواع مختلف متناسب با رایانه ها طراحی شده اند. هر نوع مادربرد برای کار با انواع خاص پردازنده ها و حافظه ها طراحی شده است ، بنابراین آنها قادر به کار با هر پردازنده و هر نوع حافظه نیستند. معمولا مادربرد در کامپیوتر دو نوع AT و ATX را شامل می شود. برند های رایج در زمینه تولید مادربرد در کامپیوتر شرکت هایی مانند: ایسوس، اینتل، ام اس آی می باشند. مادربرد به عنوان برد اصلی باعث می شود که همه اجزا در کامپیوتر با یکدیگر و همزمان عمل کنند. مادربرد از یک ورق بسیار محکم از مواد غیر رسانا مانند: نوعی پلاستیک سفت و سخت تشکیل شده است. همچنین مادربرد در کامپیوتر شامل تعدای سوکت برای اتصال سایر اجزا می باشد.
چیپست در مادربرد
چیپست در مادربرد، گروهی از تراشه های مادربرد وابسته به یکدیگر یا مدارهای مجتمع است، که جریان داده ها و دستورالعمل ها را بین واحد پردازش مرکزی (CPU) یا ریزپردازنده و دستگاه های خارجی کنترل می کنند. چیپست شامل طرح و عملکرد صفحه مدار و مکانیسم مدار است. چیپست ها برای هر مادربردی مخصوص طراحی شده اند، که منظور جلوگیری از خراب شدن سیستم، چیپست و مادربرد باید با CPU سازگارباشد. عمدتا داریور های چیپست به صورت دستی آپدیت و به روز رسانی می شوند.